top of page
Image by Helena Lopes

OVER ONS

Een eerlijke, tolerante en betekenisvolle ontmoetingsplaats voor jong en oud waar verbinding, inclusie en ‘beleving’ centraal staan

photo-1499946981954-e7f4b234d7fa.jpg

De Beleefhoek – Koffie & Klets vzw wil graag van ons dorp (onze gemeente en omstreken) een aangenamere plek te maken, de geest van de mensen te prikkelen en op die manier ons steentje bijdragen om de mensheid te verbeteren.

We willen de huiskamer van de buurt zijn waar uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden, door ons of door jullie!

Deze missie laat enorm veel ruimte voor creativiteit, maar dat is de bedoeling. Wij hopen immers veel input van jullie te mogen ontvangen en willen graag onze deuren openstellen voor jullie.

 

Inspiratie, verbinding en versterking voor en met elkaar.

ONZE MISSIE

ONSTAAN VAN IDEE

Ik ben Emmelien Desmet, 33 jaar en woon zelf naast De Beleefhoek. Met mensen bezig zijn en het realiseren van eigen creatieve ideeën daar word ik intens gelukkig van. Ik heb mijn master in de Communicatiewetenschappen aan de VUB behaald en daarna mijn lerarendiploma in avondschool terwijl ik les gaf. Ik heb 7 jaar Nederlands aan anderstaligen gegeven en ervaring in de communicatiesector. 

De combinatie met mijn werk in het onderwijs en met mijn gezinsleven is héél belangrijk. Mijn vader heeft 3 jaar lang gevochten tegen kanker en is altijd positief gebleven. Met de hand op het hart kan ik zeggen dat hij niet alleen mij, maar iedereen die hij kan, heeft proberen te helpen in het leven. Enorm veel bewondering voor hem. 6 jaar geleden heeft hij de strijd moeten opgeven, een paar maanden nadat ons oudste zoontje, Luca, geboren is. 

 

Dat heeft me aan het denken gezet en doen beseffen dat er zaken zijn in het leven waar je gewoon geen controle over hebt... Met De Beleefhoek wil ik graag iets moois realiseren met een meerwaarde voor de maatschappij en waar hij fier op zou zijn. Dankzij 2 gedroomde partners, een opleiding sociaal ondernemen, de steun van familie en vrienden kreeg De Beleefhoek - Koffie & Klets vzw vorm.

Verder ben ik een sociaal beestje, graag creatief bezig met nieuwe zaken en kan hier volledig in opgaan. Voor welzijn in de samenleving wil ik me volledig inzetten, want dit ligt me nauw aan het hart. Ik ben graag mijn eigen baas, zou graag mijn creativiteit uitwerken op mijn eigen tempo en heb een gezonde portie ambitie en doorzettingsvermogen.

foto lu.jpg
bottom of page