1/27

WELKOM BIJ
DE BELEEFHOEK

OVER ONS

De Beleefhoek - Koffie & Klets vzw is een levendige ontmoetingsplek voor jong en oud waar inclusie, verbinding en beleving centraal staan en de hele buurt zich thuis voelt. Wij willen mensen met elkaar in contact brengen en van ons dorp (onze gemeente en omstreken) een aangenamere plek maken.

De Beleefhoek is de huiskamer van de buurt waar tal van uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden door ons of door externe partners. Wij of (jullie!) kunnen dus workshops, kidsactiviteiten,... organiseren in een gezellig kader. De ontmoetingsplek voor jong en oud te Dilbeek!

OPENINGSUREN

De openingsuren zijn afhankelijk van de activiteiten die in De Beleefhoek georganiseerd worden.

Hou dus zeker onze KALENDER en onze FACEBOOK-PAGINA in de gaten!

ENKELE ACTIVITEITEN VAN DEZE MAAND 

VdBremt flyer recto.jpg

Poëzie aperitief met Stefaan Van den Bremt

van 11u tot 14.30u

Stefaan Van den Bremt is 80 geworden, maar dat hindert hem amper meer dan water op een eend.  Hij verkeert in topconditie en viert zijn verjaardag met de dichtbundel ‘Schaduw Lezen’.

 

We nodigen hem uit om ons het nieuwe werk voor te stellen. Hij zal ons vertellen wat hem inspireerde en vooral ook wie hem inspireerde, want in zijn werk klinken altijd stemmen door van andere belangwekkende schrijvers.

 

Een portie poëzie, een streep muziek, en een gezellige babbel bij een aperitief, je kunt maar moeilijk iets beters bedenken voor een geslaagde zondagochtend. 

 

Toegang:   € 10  |  € 5 voor leden Masereelfonds en Curieus

 

Inschrijving: jagoo1701@scarlet.be | 0475 79 48 70

lava.jpg

Mijn lava lichaam

van 13.30u tot 15.30u  

 

In deze meerdaagse training gaan de kinderen op speelse manieren inzicht krijgen in de 'Lava' die zich in hun lichaam bevindt.

In deel 1 ontdekken we de verschillende emoties, alsook waarom en wanneer deze durven ontploffen. Wat gebeurt er als onze emoties ontploffen of ons overprikkelen? Gaan we vluchten, vechten of stilstaan?

In deel 2 zoeken we samen enkele speelse en creatieve manieren om wat meer rust te vinden eenmaal de lava begint te borrelen. We maken onze eigen rustbox!

alain vanclooster boek.jpg

FEESTELIJKE BOEKVOORSTELLING "PRACHTIG POVER PRIPJAT"

20u - 22u

 “PRACHTIG POVER PRIPJAT”: de eerste roman van Alain Vanclooster De voorbije 10 jaar publiceerde auteur, performer en organisator Alain Vanclooster uit Dilbeek vooral poëzie. Zo verschenen bij Uitgeverij Partizaan (Evergem) 7 dichtbundels en 2 legendes. In zijn geïllustreerde tweetalige bundel “Plattekaas met alsem” (2019) vertelde hij het verhaal van de kernramp van Tsjornobyl (1986) aan de hand van 27 gedichten en 27 illustraties die telkens een link legden met het werk van Pieter Bruegel de Oude (16de eeuw).

 

VERHUUR

De Beleefhoek kan gedeeltelijk of volledig afgehuurd worden voor allerhande feestjes. We beschikken over een open gela(ch)kamer met bar, een ruime keuken, 2 mooie zalen op de bovenverdieping en een tuin rondom.

De Beleefhoek ligt in Schepdaal, is gemakkelijk bereikbaar en ligt bovendien vlak bij wondermooie wandelroutes.  Alles is bespreekbaar en op maat aanpasbaar. We denken graag met je mee!

Bar
press to zoom
Gelagruimte (gelijkvloers)
press to zoom
De Beleefhoek
press to zoom
Speelhoek
press to zoom
"Grote Beer" zaal
press to zoom
Tuin
press to zoom
1/1

ENKELE GASTEN OVER DE BELEEFHOEK 

Wat een super fijne plek is De Beleefhoek! Iedereen is er welkom en wordt er met de glimlach onthaald door gastvrouw Emmelien. Ook een toplocatie om een eigen feestje te organiseren. Aanrader!

Jana Bens